Якими продуктами замінити солодке восени: Смачні ідеї


Через похолодання організм вимагає більше глюкози. Навіть якщо сезон фрукті потроху закінчується, це не привід відмовляти собі у солодкому. Адже восени є інші замінники і вони не менш смачні.

Штучні замінники цукру – перш за все шкідливі для організму, а іноді можуть й додати зайвих кілограмів. Шукати замінники цукру варто серед сезонних продуктів. І восени такі теж є, пише 24 канал

Мед

Так, мед теж калорійний. Але на відміну від порожніх вуглеводів у цукрі, мед містить багато вітамінів та антиоксидантів. Окрім того, мед підвищує імунітет, а це особливо важливо в період переходу з літа на осінь. Також періодичне вживання меду поліпшує стан шкіри, нігтів та волосся.

Мед підвищує імунітет та попереджує захворювання
Мед підвищує імунітет та попереджує захворювання

Стевія

Стевія – це здорова альтернатива цукру, до того за смаком вона майже не відрізняється. Приємна новина, стевія має нульову калорійність. А отже страви з нею будуть врази кориснішими.

Стевію приписують діабетикам. Бо незважаючи на свій смак, вона абсолютно нешкідлива.

Стевія не відрізняється від цукру за смаком
Стевія не відрізняється від цукру за смаком

Кленовий сироп

Цей натуральний сироп роблять із соку дерева клена. Кленовий сироп солодший за цукор, а отже його потрібно значно менше вживати. Саме тому з сиропом ви будете споживати менше калорій. До того ж, сироп містить ще й вітаміни та інші корисні мікроелементи.

Натуральний кленовий сироп менш калорійний, аніж цукор
Натуральний кленовий сироп менш калорійний, аніж цукор

Нектар агави

Нектар більше схожий на мед, але він набагато солодший, тому його потрібно менше, ніж меду. У стравах з нектаром агави набагато менше калорій. А вся солодкість в ньому – від фруктози, яка є набагато кориснішою, ніж сахароза в цукрі.

Нектар агави солодкий завдяки фруктозі
Нектар агави солодкий завдяки фруктозі