Який чай випити, щоб заспокоїтись та схуднути


Кава та чай – два найбільш поширених у сучасному світі напої. Про їх користь та шкоду вчені провели вже не одне дослідження.

Кожен напій корисний по-своєму, наприклад, чай може вас заспокоїти, допоможе сконцентруватись та навіть схуднути, пише 24 канал.

Чай для зняття стресу

Якщо потрібно розслабитися і зняти стрес, випийте чашку чорного чаю з медом. Дослідження вчених з Університетського коледжу Лондона показали: у тих, хто під час дієти пили цей напій, рівень кортизолу – гормону стресу – знижений. Тобто вони не нервують через дрібниці і приймають виважені рішення.

Чай для концентрації

Для концентрації знадобиться м'ятний чай з лимоном. Думка про те, що цей напій має заспокійливу дію, спростував професор з Єзуїтського університету. За його даними, аромат м'яти перцевої допомагає зберігати пильність і знижує дратівливість.

Чай для схуднення

Зелений чай з тертим імбиром прискорює уповільнений метаболізм. Вчені з Пенсільванії з'ясували, що зелений чай містить речовину, яка покращує здатність організму спалювати жири. Щоб реально скинути вагу, потрібно випивати близько 10 чашок напою в день. Але навіть кілька чашок чаю принесуть користь.