Який продукт знижує ризик розвитку інсульту


Інсульт є найбільш поширеним судинним захворюванням головного органу Центральної нервової системи. Лікарі зазначають, що ця недуга молодшає, тому їх не дивує наявність патологій у людей середнього віку.

Сир знижує ризик розвитку інсульту та інших хвороб серця. Все тому, що цей продукт містить високий вміст жирів, тому сир так позитивно впливає на серцево-судинну систему, інформує "Країна здоров'я". Такий висновок зробили вчені з Університету Сучжоу (Китай).

До того ж, крововилив у мозок, як і будь-яке інше серйозне захворювання, легше попередити, ніж відновлюватися після цього, Ось кілька порад, як уникнути існульту.

Відмовитися від спиртного

Алкоголь та тютюнопаління шкодять судинам: їх тканина втрачає свою еластичність і, стаючи більш крихкою, виявляється більш схильною до пошкоджень.

Не знижувати активності

Для того, що тримати тіло в тонусі, лікарі радять проходити пішки щодня приблизно 5-7 кілометрів. Рух – це тренування для серця, а тому це покращує кровообіг, який важливий для очищення судин головного мозку.

Контроль над жирною їжею

Смажені страви, копчені, жирне м'ясо збільшують рівень холестерину в судинах. Це спричинює утворення бляшок, через які зросте ризик виникнення тромбів і тромбозів.

Регулярний відпочинок

Лікарі рекомендують часто відпочивати. Адже дефіцит відпочинку та нормального сну сприяє розвитку небезпечних порушень в організмі, одним з наслідків яких може стати й інсульт.

Захист від стресу

Медики радять шукати способи та методики, які дозволяють менше нервувати, і частіше помічати щось хороше в житті, щоб їй радіти. Інсульт та інфаркт може спровокувати нервове перенапруження.