Яндекс.Метрика та її блокування. Як вчинити?


Яндекс.Метрику використовують для аналізу і оцінки ступеню відвідуваності веб-ресурсу. Це друга система веб-аналітики у Європі. ервіс є загальнодоступним з квітня 2009 року. Лічильник Яндекс.Метрика також сумісна з Flash - і AJAX-сайтами.

У разі некоректної роботи сервісу оцінки відвідуваності, можна зробити наступні кроки, спрямовані усунути неполадки:

Оновлення коду лічильника. З метою обійти блокування "Метрика" перенесли в хмару "Amazon". Сховище, яке користувався "Яндексом" для українців просто перенесли на Amazon CloudFront. На всіх сторінках веб-сайту рекомендують замінити використану раніше рядок "https://mc.yandex.ru/metrika/watch.js" на "https://d31j93rd8oukbv.cloudfront.net/metrika/watch_ua.js".

Рекомендують використовувати підключення через VPN і інші сайти для обходу блокувань. У браузерах також можна підключити опцію VPN. Для смартфонів використовують такі програми: orBot для Android, VPN Master для iOS.

Free-альтернативи Яндекс.Вебвізора. Припинення роботи сервісу аналітики WebVisor і його переміщення в Яндекс.Метрику не дало можливості повноцінної роботи. Існують сервіси, які цілком можуть задовольнити тих, кому необхідно здійснювати аналіз невеликого ресурсу. 

Такі сервіси, як MouseStats, SmartLook, ClickMeter, SessionCam, LogRocket, UXCam, Mouseflow, Jaco пропонують безкоштовну версію. Pro-версію можна підключити за додаткову плату, отримавши доступ до всіх можливих функцій сервісів.

Модулі для WordPress. Вони легко інтегруються, є багатофункціональними, включають в себе віджети. Це Ptengine Inspectlet Heatmap Hotjar. Також є безкоштовні версії, pro-версія оплачувана. Серед їх основних функцій виділяють статистику, карту взаємодії користувачів і інші функції, деякі з них сумісні з усіма браузерами, підтримують інформацію на теплових картах, мають на увазі підтримку.

Теплові карти. Теплові карти або heatmap - це візуальне уявлення про перегляд сайту користувачами Інтернету, про всілякі взаємодіях з веб-сторінкою. Незамінний інструмент для маркетологів і UX-фахівців являє собою багатошарове графічне позначення зон. Самі "активні" зони найчастіше поміщають яскравими, теплими кольорами, найбільш ігноровані же відзначаються на теплової карті холодними, як, наприклад, синій, фіолетовий і темніше. Варто вказати також на складність використання теплових карт в наші дні. Тим не менш, вони є хорошою альтернативою зазначеної вище Яндекс. Метрики. Детальніше ви можете вивчити питання, перейшовши за посиланням: https://geniusmarketing.me/lab/blokirovka-yandeks-metriki-chto-delat-dalshe/.

У статті міститься докладна інформація як про безкоштовні альтернативи сервісу Яндекс.Метрика, теплові карти, так і опис установки плагінів для WordPress

На правах реклами