Яремчанські рятувльники переправили через гірську річку спортсменів з Миколаївщини


Про це інформує управління з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

12 квітня о 21.18 годині до рятувальників м. Яремче поступило повідомлення від громадянина  про те, що в м. Яремче по вул. Курортній до нього звернувся підліток, 1999 р.н. та повідомив, що на іншому березі річки Прут знаходяться люди, які не можуть самостійно перейти річку. Для надання допомоги виїхало відділення ДПРЧ-9 м. Яремче (1 тех., 4 чол.) та о 21.44 год. працівники Яремчанського ПРВ ГПРЧ АРЗ СП УДСНС в області (1 тех., 7 чол.).

По прибуттю до місця виклику було встановлено, що група туристів-спортсменів з 7 осіб (1 дорослий та 6 підлітків, 17-18 років) з Миколаївської області під час сходження з г. Маковиця зійшли з маршруту та вийшли на березі річки Прут і самостійно перейти її не можуть. Один з туристів, 1999 р.н., переплив річку та покликав на допомогу.

Працівники Яремчанського ПРВ з рятувальної мотузки організували переправу через р. Прут та за допомогою індивідуальних страхувальних систем та костюмів Л-1 переправили на протилежний берег річки 6 осіб. Стан туристів задовільний, медичної допомоги не потребують. Група направилась на ночівлю в хостел в м. Яремче.

На місце події виїжджав начальник ДПРЧ-9 м. Яремче, працівники поліції, бригада ШМД.