Ярош у Франківську презентував нову політсилу та розповів, за якої умови ПС матиме майбутнє


Сьогодні, 26 лютого, екс-лідер "Правого сектору", народний депутат України Дмитро Ярош презентував в Івано-Франківську нову політсилу - Національний рух "Державницька ініціатива Яроша" (ДІЯ)

За словами екс-лідера "правосекторівців", нова політична структура буде чимось нагадувати Народний Рух України перед здобуттям Незалежності. Наразі політсила на стадії формування. Втім Ярош припускає, що "ДІЯ" братиме участь у найближчих виборах. Мовляв, все залежатиме від того, в якому форматі вони проходить та коли. 

Як підкреслив народний депутат, головна мета структури – навести порядок у тилу, тобто на "великій" Україні, включаючи столицю, бо "без цього не можна повернути території окупованого Донбасу та Крим".

На запитання журналістів, чи мова йде про радикальні методи, Дмитро Ярош відповів по-філософськи.

"У визначенні "радикальності" потрібно бути обережним. Ми за радикальні реформи, але проти погромів та анархії. Тобто, ми готові до певних дій, але не деструктивних", - підкреслив лідер нового руху.

Ярош впевнений, що "ДІЯ" не повторить шлях "Правого сектору" та не розвалиться. Водночас, каже, що й Правий сектор не розвалився. Мовляв, з нього просто вийшов він як лідер руху та кілька добровольчих батальйонів. Але запевнив, що між ними "ніяких внутрішніх конфліктів немає". 

"Кожен має свою дорогу і якщо Правий сектор наведе порядок в своїх лавах, то матиме майбутнє", - резюмував лідер нового руху, очевидно маючи на увазі останні скандали, пов'язані з "правосекторівцями".