Юна продавчиня відважно затримала злодія у Франківську


Тендітна дівчину з Верховинського району затримала у Франківську магазинного злодія.

Тиждень у 18-річної Олени почався доволі насичено. Адже в понеділок, 5 березня, в один із франківських магазинів мережі «Копійочка», де вона працює продавчинею, навідався грабіжник, пише Репортер.

Спершу чоловік намагався вкрасти жіночу сумочку (!). Приглядався до товару, а коли поруч нікого не було, взяв сумку, запхав її під куртку і пішов до виходу. Олена в цей час саме виходила зі складу, побачила і намагалася завадити йому втекти. Вона здійняла крик, чоловік штовхнув її у стійку, почав вириватися, адже дів­чина вчепилася в його куртку.

«Під час штовханини сумка в нього випала, і це все трохи довго тривало, – розповідає Олена. – Він потягнув мене по підлозі».

Так чоловік доволік дівчину до виходу. За цей час інша працівниця викликала поліцію, а кілька перехожих хлопців з вулиці допомогли й завели горе-злодія назад до магазину. Продавчині закрили двері та ще хвилин десять, за словами дівчини, чекали приїзду охорони.

«Коли ми закрили двері, він просився. Хотів, щоб його відпустили. Казав, що в нього діти хворі, що їх треба лікувати. Але ми його не пускали», – розповідає Олена.

Приїхала поліція, чоловіка забрали. Виявляється, його вже не один раз затримували за крадіжки і грабежі. Встиг він «засвітися» і в «Копійочці».

«Чесно кажучи, я сама від себе в шоці, що я таке зробила, – каже нині Олена. – Бо то був здоровезний мужчина».

З опису дівчини, чоловік був майже на дві голови вищий та удвічі старший за неї. У поліції сказали, що злочинець – 41-річний франківець. Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 (Замах на злочин) і ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу. За це чоловіку загрожує покарання – від штрафу до чотирьох років за ґратами.

До речі, «Репортеру» Олена розповіла, що не вперше затримує злодія. Мовляв, уже був подібний досвід:

«Були випадки… У мене тоді було багато саден і синців, – каже дівчина. – Ми працювали, той чоловік теж зайшов, взяв і хотів вийти. Я тримала двері, відпускала тоді людей, але його не пускала. Він тиснув на мене, щоб випустила, та я закрила двері і так само чекала на поліцію».

За її словами і тоді не боялася. В магазині були люди, кожен би щось сказав чи зробив.

Тепер, коли все закінчилось, Олена каже, їй навіть приємно від уваги людей, тішиться, що колеги дякують за допомогу.

«Репортер» вважає, що франківська патрульна поліція мала б зацікавитись відважною гуцулкою. Адже в них відчутно бракує кадрів, а тут такий скарб…