Юні прикарпатці взяли участь у всеукраїнському військово-патріотичному зльоті


Збір активістів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») проходив на базі Центрального табору туристського активу учнів України (с. Осій Іршавського району Закарпатської області).

Івано-Франківську область представив гуртку «Джура» Тисменицького районного Будинку дитячої та юнацької творчості, йдеться на сайті Тисменицької РДА.

Юні патріоти взяли активну участь у тематичних вишколах-гутірках,  змаганнях з туристських навичок, стрільби, а також в екскурсіях та одноденних туристичних походах в межах регіонального ландшафтного парку «Зачарована Долина».

Також цікавими виявилися обмін досвідом в організації та проведенні гри «Джура», тактична гра на місцевості із елементами топографії та орієнтування, представлення групою (роєм) власної мистецької композиції.

Довідково

Збір активістів Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – Школа джур козацьких проводиться з метою формування соціальної активності та громадянської самосвідомості учнів,  виховання в них почуття власної гідності, відповідальності, толерантності, критичності та конструктивності мислення, поваги до власної та чужої праці, оптимізму, гуманізму, здатності до самоаналізу і самовиховання.