Юрій Винничук вважає, що в "Останньому москалі" гуцулів показали "імбецилами"


Письменник Юрій Винничук переглянув кілька серій комедійного серіалу "Останній москаль" і вважає, що авторам не вдалось відтворити мову та звичаї Гуцульщини. Навіть більше - на думку письменника, фільм принижує гуцулів, адже показує їх недалекими людьми.

Таку думку Юрій Винничук висвітлив на своїй сторінці у соцмережі Facebook, інформує Бліц-Інфо.

"Я отак думаю, що який-небудь кацапстанський сиріал може навіть менше шкоди принести, аніж таке лайно, як "Останній мацкаль". Ці дебіли бодай раз у Карпатах були? Бодай раз чули. як гуцули балакають? Бодай раз бачили гуцулку, блядь. в очіпку? Ну, уроди!
Не можу стриматися. А ці кличні форми СтефкО, Дзюня, Бодя... А "чудова господарка" в значенні ГОСПОДИНЯ? А оті щьо-чьому-чього?
І це, курча беля ваша кацапська, я тільки половину першої серії проглянув. Далі не витримав. 
В країні сотні фахових письменників, а сценарії пишуть ідіоти. Ви бачили "Синєвир"? Я б за таке у Чорнобильську зону на три роки вислав. А за "Останнього мацкаля" трьома роками б не обійшлося. За перетворення гуцулів на імбецилів.
Дивуюся тим акторам, які погодилися у це лайно ступити і сумлінно відіграли ролі придурків, навіть не помітивши цього. Такий рівень майстерності можливий лише за одної умови", - написав письменник.

Як відомо, "Останнього москаля" частково знімали на Прикарпатті.