Ювенальна превенція Прикарпаття святкує день народження


8 липня 2018 року відзначатиметься 23-річниця створення в структурі органів внутрішніх справ України уповноваженого підрозділу по роботі з дітьми. За час його діяльності не раз змінювалася назва та підпорядкування служби, корегувалися повноваження працівників, проте незмінними залишалося головне завдання - захист прав і законних інтересів дітей.

Нарада працівників служби ювенальної превенції за підсумками роботи, а відтак урочисті заходи з нагородження кращих працівників начальником Головного управління поліції в області Володимиром Голубошем, - так сьогодні розпочався робочий день працівників по роботі з дітьми

«У поліції, - зазначив Володимир Голубош, кожна служба складна, важлива і вкрай необхідна. Але роботу працівників ювенальної превенції, які працюють з дітьми, як би ця служба у різні періоди не називалася, важко переоцінити. Бо діти – це наше майбутнє! Спілкування з дітьми різних вікових категорій, нагляд за сім’ями у яких батьки неналежно виконують свої обов’язки по вихованню та догляду за дітьми, опіка та виховання тих, які оступилися в житті й потребують спілкування з правоохоронцями, щоб стати на правильний життєвий шлях, а головне профілактика правопорушень серед дітей - це та робота, яку Ви щоденно виконуєте. Це означає – ви вийшли на вулицю у форменному одязі – і вже на роботі. Ви професіонали у своїй справі, навіть, я б сказав психологи, завжди поряд з дітьми на передньому плані у свята і в будні, допомагаєте, радите, підтримуєте. За це Вам щира вдячність».

Вітаючи з професійним святом, керівник поліції області вручив подяки, грошові винагороди працівникам ювенальної превенції, а також привітав, відзначивши багаторічний досвід та наполегливу працю керівника цього відділу, – Аллу Бойчук. 
Крім цього, нагороджено учня Грабовецької ЗОШ І-ІІ ст. Богородчанського району за участь та зайняте високе місце у відкритому чемпіонаті багатоборства зі службовими собаками серед молоді «Юний кінолог», який відбувся під егідою Національної поліції України у червні в місті Суми. 

Нагород удостоєні й працівники сектору реагування патрульної поліції Богородчанського відділення поліції за затримання зловмисника, який після спроби вчинити крадіжку намагався втекти на своєму авто. Подяку відповідно до наказу ГУНП в області за сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків, високу професійну майстерність та рішучість при переслідуванні та затриманні зловмисника отримали капітани поліції Андрій Семенишин та Володимир Кава. 
Ще двох працівників ГУНП в області капітана поліції Андрія Бойчука та лейтенанта поліції Володимира Янківа за високі результати діяльності заохочено Грамотою МВС. 
Далі начальник відомства поспілкувався з працівниками цієї служби, відповідав на запитання, роз’яснював як діяти у конфліктних ситуаціях, щоб пригамувати словесний конфлікт, зупинився на деяких психологічних аспектах та наголосив на законності дій поліцейських при виконанні службових обов’язків щодо порушників, документування їхніх дій, впливу з боку поліції при цьому не порушуючи прав громадян.