Ювілейна благодійна акція Івано-Франківського Карітасу «Перший портфелик» допомогла 312 дітям


Карітас Івано-Франківськ УГКЦ завершує 10 – ювілейну акцію Перший портфелик. Вже десять років поспіль завдяки благодійним пожертвам парафій Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ, жителів Івано-Франківська, представників бізнесу працівники та волонтери БФ «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» мають можливість допомагати дітям належним чином підготуватися до школи. В цьому році допомогу у вигляді канцтоварів отримали 312 дітей: 85 першокласників та 227 учнів 2-11 класів.

Цього року 312 дітей стали власниками нових  шкільних портфеликів, канцтоварів та іншого шкільного приладдя, що необхідні для занять у школі. Усі ці дітки належать до соціально–уразливих категорій: 1 дитина-сирота; 2 дітей, позбавлених батьківського піклування; 9 дітей-інвалідів; 243 дитини  з багатодітних та малозабезпечених родин Івано-Франківська та області, а також  дітей – вихованців Містечка Святого Миколая (с. Крихівці); 38 дітей із неповних сімей; 19 ВІЛ позитивних дітей.

Вручення шкільних портфеликів відбувалось в два етапи – спершу 21 серпня у Благодійному фонді «Карітас Івано-Франківськ УГКЦ» відбулося свято «Першого портфелика» для  85 першокласників,  потім  видача благодійної допомоги відбувалась за зверненнями батьків  для 227 учнів 2-11 класів.  Загалом бюджет благодійної акції «Перший портфелик 2013»  склав 46034.25 гривень – це  благодійні пожертви  представників місцевого бізнесу та вірних Української Української Греко–Католицької Церкви. 

Серед дітей, які отримали свій портфелик, першокласник Андрійко. «Я дуже вдячна Благодійному фонду «Карітас» за допомогу у підготовці моїх дітей до навчального року, – розповідає мама Андрійка пані Марія. – Минулого року свій перший портфелик отримала моя старша донечка Аня, і я дуже рада,  що цього року Карітас не забув про нас і потурбувався про моїх дітей, адже, в наш час, виховуючи дітей самотужки, важко забезпечити їх всім потрібним. Мій син з нетерпінням чекав на день, коли він піде до школи з новим портфеликом».

Цього року учасниками акції стало дві сім’ї, в яких  троє дітей-близнят  ідуть в перший клас. І для них «Перший портфелик» це не тільки свято, а й значна матеріальна підтримка. «Велике спасибі всім благодійникам, які  допомогли нашим діткам отримати шкільне приладдя - це вагомий внесок у наш бюджет», - говорить батько Віктор.

Протягом 2004-2013рр. допомогу у вигляді портфеликів, шкільного приладдя та канцтоварів отримали  1222 дітей-сиріт, напівсиріт, інвалідів та дітей з  родин, які опинилися у складних життєвих обставинах.

І сьогодні, як кожного року, ми дякуємо  всім, хто підтримав ініціативи Карітасу- парафіям Івано-Франківської єпархії УГКЦ: Матері Божої Неустанної Помочі, Юди Тадея м. Івано-Франківськ, Петра і Павла, святого Микити (с. Микитинці), Всіх Святих українського народу, Покрови Пресвятої діви Марії, Святої великомучениці Параскевії с. Опришівці, Йосифа Обручника, Христа Чоловіколюбця і Блаженних Мучеників  Івано-Франківських Григорія, Симеона, Івана (м. Івано-Франківськ),  Царя Христа, Різдва Пресвятої Богородиці, Вознесіння Господнього, Зіслання Свято Духа, Кирила та Методія (с.Крихівці), Святого Юрія Побідоносця, Св. Юрія Переможця (с. Угорники),св. Володимира і Ольги, Благовіщення Пресвятої Богородиці (м. Івано-Франківськ),Успіння Пресвятої Богородиці (с. Крихівці), Св. великомученика Дмитра, Св. Миколая (с. Тяпче); представникам приватного бізнесу: ТОВ «Сага», ТзОВ «Мікрол»,ТДВ «Івано-Франківське ОПАС»,ТзОВ «Карпати Мотор»,ТОВ ІФ Державного лісогосподарського підприємства, ДП «МАРІЛАНС-УКРАЇНА», ТОВ «ВЕРУМ.ЮЕЙ.ВЕСТ», ФОП Гринів Оксані Йосипівні, ПП Бойчук Л. Г., Елізабет Зайдль, Наритник М. І., Опар Н.В., Катерині Людері, Мішко Олександрі , Чижевському Роману ; п. Соколовському, п. Ярославу. Від імені всіх, хто отримав допомогу  складаємо подяку вірним парафіям Української Греко –Католицької Церкви, які наповняли карітасівські скриньки для збору благодійних пожертв, а також представникам місцевого бізнесу, що відгукнулися на листи-прохання про надання фінансової допомоги. Особлива подяка підприємцям Констянтину Полякову та Ганні Дорошенко, які  надали  Карітасу при закупівлі канцтоварів  суттєві знижки – лише на кожен портфелик була надана знижка близько 60,00 грн. Завдяки  їхнім офірам Карітас отримав можливість придбати та надати  допомогу для усіх потребуючих, які звернулися з заявами.

«Тільки добрі діла є правдивим багатством, що готує нам місце в Небі. Крім молитви, котра завжди має супроводжувати нас, потрібно чинити також багато добрих діл. Без них надаремно розтратимо наше життя», - Отець Боско.