З 1-го червня учні профтехів можуть виходити на практичне навчання


З 1-го червня учні закладів профосвіти, для яких неможливо перенести практичне навчання у дистанційний формат, можуть виходити на заняття.
Для випускників також зможуть організувати державну кваліфікаційну атестацію. Про це йдеться улисті Міністерства освіти і науки, який був розісланий 25 травня.

Важливо, що розпочати роботу зможуть заклади профосвіти тільки тих регіонів, де місцева влада прийме рішення про послаблення карантину. Крім того, директор має погодити механізм роботи з місцевим управлінням освіти.

Відвідувати профтехи учні зможуть, зокрема для того, щоб скласти лабораторну роботу, пройти теми з виробничого навчання чи практики, відпрацювати водіння транспортного засобу тощо. Під час уроку в кабінеті мають знаходитися не більш як 10 осіб одночасно, а провітрювати приміщення необхідно буде щонайменше 15 хвилин перед і після кожного заняття.

Адміністрація профтехзакладу має попіклуватись про безпечність освітнього процесу, а саме: прибирання двічі на день, дезінфекцію, інформування про необхідність регулярного миття рук із милом і використання захисної маски, заборону перебування у закладі сторонніх осіб, дотримання дистанції — розсадка по одному учню за партою, щоденний температурний скринінг працівників і учнів, інструктаж про симптоми хвороби та дії у випадку зараження.

Щоб уникнути скупчення учнів у закладі, адміністрація може змінювати графік освітнього процесу: починати заняття в різний час, скоротити чи збільшити тривалість перерв, запланувати позмінне навчання тощо.

Водночас МОН рекомендує не застосовувати очне навчання без нагальної потреби та комбінувати його з дистанційним опануванням матеріалу.

Зазначимо, на сайті Міністерства створено розділ про успішні кейси закладів профтехосвіти.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!