З 1-го січня матеріальна винагорода за працю вчителів зросла удвічі


Достойна зарплата для освітян. З 1-го січня матеріальна винагорода за працю вчителів зросла удвічі. Таке рішення Уряду. Щоправда, центральна влада не врахувала потреби дошкільної освіти. Працівники дитячих садочків обурені. Адже безпосередньо беруть участь у вихованні майбутнього покоління.

В дитсадку “Калинонька” – 10 груп. Робочий день педагога триває не менше 6-ти годин. Доводиться мати справу з переповненими групами, зазначає керівництво ДНЗ. Між тим виховний процес передбачає, що до кожної дитини треба мати особливий підхід.

В Івано-Франківську налічується 35 дитячих садків. Чисельніть педагогів, які тут працюють, сягає тисячі людей. Це не враховуючи обслуговуючий персонал. Торік середня зарплата вихователя ледь сягала півтори тисячі гривень.

Доля працівників дошкільної освіти опинилася в руках місцевої влади. В Івано-Франківській мерії прийняли рішення підтримати освітню галузь, доплативши 50-ть відсотків до зарплати всім працівникам ДНЗ.

В мерії наголошують, підвищення заробітньої плати стосується лише освітян, які фінансуються за рахунок державних субвенцій. Крім професійно-технічної освіти тепер міський бюджет опікуватиметься і працівниками міських ДНЗ.

На потреби дошкільної освіти попередьно закладено 80-ть мільйонів гривень з міського бюджету. Проект рішення про доплату працівникам ДНЗ розглядатиме сесія міськради наприкінці січня.