З бюджету виділять 140 тисяч на лікування прикарпатців, що отруїлися грибами


Сьогодні, 26 вересня, в Івано-Франківській обласній раді відбулось засідання постійної комісії з питань бюджету, фінансів та податків.

Зокрема, комісія розглянула питання про виділення з бюджету 46 тисяч гривень на проведення мобілізаційних заходів. А саме, на так звані  "Стрілецькі дні", які зараз тривають в області. За словами очільниці фіндепартаменту, за ці гроші мають закупити стенди для стрільби та прохарчувати учасників. Комісія питання підтримала, тож тепер його винесуть на сесію. Також

Також бюджетна комісія у відповідь на лист від департаменту охорони здоров'я Івано-Франківської ОДА підтримала виділення з бюджету 140 тисяч гривень на лікування прикарпатців, що отруїлись грибами.

За словами голови комісії Миколи Палійчука, до обласної лікарні зараз надходить багато пацієнтів, що отруїлись грибами. Таке лікування є дорогим, особливо після отруєння блідою поганкою. 

" У нас є прийнята відповідна програма, але не були передбачені кошти. На лікування після блідої поганки на одного хворого йде від 3,5 до 7 тисяч гривень. Програма передбачає 140 тисяч. Пропонуємо департаменту фінансів передбачити кошти та забезпечити фінансування, бо зараз дійсно багато таких випадків", - зауважив Палійчук. 

Комісія таку пропозицію підтримала.