З чим завітає Верховина до Івано-Франківська


24 вересня 2017 року, на площі Ринок відбудеться День Верховинщини.

Це своєрідна презентація культурно-мистецької автентики та широкої програми економгчно-івестиційних,  туристично-відпочинкових можливостей Верховинського району для жителів Івано-Франківська, всього Прикарпаття та гостей нашого чарівного мальовничого краю. Всі, хто завітає на подію, чекає феєрія мистецької автентики Верховинщини і неймовірної краси відпочинкові гуцульські дійства.

О 12.00 год. у залі засідань міської ратуші відбудеться підписання  Угоди про співпрацю між Верховинщиною та містом Івано- Франківськом в галузі соціально-економічного, зокрема інвестиційного, туристичного та культурно-духовного розвитку регіонів. Угоду підписуватимуть Голова Верховинської районної ради Іван Шкіндюк, голова Верховинської райдержадміністрації Олег Лютий та міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

З 13.00 год. до 18.00 год. творчі мистецькі колективи Верховинського району демонструватимуть на сцені Вічевого майдану культурно-мистецьку шоу-програму «Струни Карпатської душі» - неперевершене автентичне мистецтво Верховинщини - пісню, гуцульську співанку, запальний народний танець, гуцульське весілля, театральне мистецтво, здійснюватимуть показ автентичного гуцульського вбрання та ще чимало видовищних культурно-митсецьких заходів.

На площі Ринок у виставкових павільйонах діятиме святкова виставка-продаж виробів декоративно-ужиткового мистецтва, вишивки, ткацтва, кушнірства, бісероплетіння, писанкарства та інших видів народного гуцульського мистецтва. Туристичні садиби пропонуватимуть тури вихідного дня і запрошуватимуть усіх бажаючих на відпочинок до столиці Гуцульщини Верховини та розписаних Господньою рукою неймовірно красивих та екзотичних гуцульських сіл, де в кожному з них на гостей чекають привітні та гостинні газди-гуцули у сучасних туристично-відпочинкових садибах з пропозицією широкого спектру туристичних послуг. Діятимуть гуцульська кухня та видовищні майстер-класи зі вдягання гуцульської княгині, уміння танцювати «Гуцулку» й інші.