З читацьким квитком в музей - безкоштовно: В Івано-Франківську пройде незвична акція


З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек в Івано-Франківську пройде спільна акція міської бібліотеки та трьох музеїв "З читацьким квитком в музей - безкоштовно".

Читацький квиток нового зразку був введений в дію у 2015 році, він отримав форму банківської картки, тобто пластикова карта з штрих кодом на звороті для зчитування інформації про читача. На даний час власниками такої карти є більше 2 тисяч мешканців Івано-Франківська. В перші роки вона розповсюджувалась безкоштовно за рахунок партнерів міської бібліотеки, зараз її можна отримати в будь-якій з міських бібліотек-філії всього за собівартість виготовлення єдиного читацького квитка.

З нагоди Всеукраїнського дня бібліотек  єдиний читацький квиток отримав ще одне застосування. 30 вересня окрім доступу до єдиного електронного каталогу книгозбірні та можливість читання електронних версій книг франківці зможуть безкоштовне відвідати музеї.

До акції залучено Літературний музей Прикарпаття (вул. Богдана Лепкого, 27) та Івано-Франківський краєзнавчий музей (вул. Галицька, 4а), які можна безкоштовно відвідати з читацьким квитком протягом дня. А також того ж дня з 9:00 до 13:00 музей мистецтв Прикарпаття (вул. Низова, 2).