З екс-франківського депутата зняли електронний браслет


З підозрюваного детективами НАБУ в розтраті понад 14 мільйонів гривень Львівського бронетанкового заводу директора цього державного підприємства Романа Тимківа суд зняв електронний браслет, який так і не був на нього надітий.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду клопотання адвоката підозрюваного про зміну запобіжного заходу, повідомляє «Слово і Діло».

Зазначається, що, за інформацією адвоката Тимківа, на його клієнта не надягали браслет, оскільки у відділенні Національної поліції за місцем проживання підозрюваного відсутні вільні засоби контролю. Також захисник директора ЛБТЗ просив повернути йому закордонні паспорти, оскільки цей обов'язок заважає Тимківу спілкуватися з дочкою й дружиною, які проживають в Австрії.

На засідання також прийшов один із чинних народних депутатів, який заявив про готовність взяти підозрюваного на поруки.

Своєю чергою прокурор САП виступав проти задоволення клопотання й заяви нардепа.

Вислухавши обидві сторони, суддя ухвалив рішення скасувати обов'язок Тимківа носити електронний браслет. Однак суд відмовився повертати директору ЛБТЗ закордонний паспорт, оскільки його дочка й дружина в Австрії живуть із 2010 року, тобто ще до обрання йому запобіжного заходу та затримання.

Нагадаємо, Роман Тимків є екс-депутатом Івано-Франківської міськради та засновником будівельної компанії «Екстрім».

Окрім цього, згідно даних сайту ВР, Тимків є помічником прикарпатського нардепа Юрія Солов'я від БПП.

До теми: Затриманий директор Львівського заводу – власник понад 10 підприємств