З грудня «Прикарпаттяобленерго» більше не постачатиме споживачам світло


З 1 грудня споживачам перестануть приходити рахунки від АТ «Прикарпаттяобленерго». Відповідно до законодавства, функцію постачання електроенергії візьме на себе компанія «Прикарпатенерготрейд», єдиним засновником якої є обленерго.

Законом України «Про ринок електричної енергії» від 11 червня 2017 року передбачено впровадження з 01 липня 2019 р. нової моделі ринку електроенергії. Для цього, впродовж 18 місяців з моменту вступу в силу Закону, повинні бути здійснені заходи з відокремлення розподільчої і постачальної компанії. Таким чином, в грудні 2018 року функції продажу електроенергії на території Івано-Франківської області перейдуть до компанії «Прикарпатенерготрейд», заснованої обленерго, яка надаватиме послуги з постачання електроенергії побутовим та малим непобутовим споживачам, а також здійснювати постачання електричної енергії за вільними цінами.

Такі зміни в країні ініціює керівництво держави, зокрема, Президент, Кабінет міністрів та затверджує Верховна рада України. Вони є обов’язковими для виконання усіма енергокомпаніями. Тому, вже з грудня АТ «Прикарпаттяобленерго» залишить за собою розподільчу функцію та надалі обслуговуватиме електрообладнання, а постачати електроенергію буде ТОВ «Прикарпатенерготрейд».

Новостворена компанія уже  готова стартувати: вона отримала ліцензію на діяльність у сфері постачання електричної енергії, стала учасником Оптового ринку електричної енергії України, має власні реквізити, та розробила свій логотип, у вигляді оранжево-жовтої стилізованої букви «е» з блискавкою. З початком роботи «Прикарпатенерготрейд», а це з грудня, відкриє окрему гарячу лінію, звернувшись на яку клієнт зможе оперативно отримувати інформацію про стан розрахунків, тарифи, послуги тощо. Крім того, компанія матиме свою сторінку в мережі Facebook та функціональний сайт, де можна буде не лише знайти інформацію, а й вирішити питання щодо електропостачання,

ТОВ «Прикарпатенерготрейд» вийде на ринок електроенергії далеко не як новачок, і матиме ряд переваг над конкурентами. Клієнти компанії і надалі безперешкодно користуватимуться усіма сервісами, що були доступні: Центри обслуговування клієнтів і далі прийматимуть відвідувачів, «Персональний кабінет» та міні-чат працюватимуть у звичному режимі, збережеться можливість оплачувати рахунки в банках, у відділеннях «Укрпошти», в терміналах та через інтернет-банкінг.  «Клієнт, який обиратиме для себе постачальника електричної енергії, повинен розуміти, що надаючи перевагу нам, він обирає вже перевірений  клієнтоорієнтованний сервіс, надійність та відповідальність. Ми не починаємо справу «з нуля», ми продовжуємо робити те, що добре робили і над чим працювали, – розповідає директор товариства  Олег Дацко. – Ми досконало знаємо ринок, знаємо проблеми і потреби клієнтів, маємо напрацювання, як ці проблеми вирішувати. У нас багаторічний досвід успішного та зручного сервісу, стабільного становища на ринку. Новий формат роботи дасть нам ще одну перевагу – можливість розширювати спектр послуг, створювати більше нових та розвивати існуючі сервіси, робити їх універсальнішими, зручнішими і доступнішими, мобільнішими. Останні події із відкриттям двох сучасних та функціональних центрів обслуговування у Коломиї та Калуші (https://goo.gl/WgQk8e та  https://goo.gl/5xTJwU) лише підтверджують наші наміри у напрямі розвитку та підвищення рівня обслуговування клієнтів».

Енергетики обіцяють, що відокремлення «Прикарпатенерготрейд» від обленерго пройде для клієнта практично непомітно. Старі реквізити автоматично заміняться на нові в усіх способах оплати рахунків та на самих рахунках. Що стосується Договорів, то спеціально йти, щоб їх переукласти, не доведеться. На сайті компанії та ЦОКах в загальному доступі для ознайомлення буде Договір. Що важливо, для клієнта Договір буде вважатись укладеним автоматично, якщо він виконає хоча б одну із трьох умов:

  1. споживатиме електроенергію
  2. оплатить рахунок
  3. підпише договір в ЦОК (не вимагатиметься, за бажанням клієнта).

 

Про все це клієнтів інформуватимуть особисто. З  вересня компанія розпочне розсилати листи та повідомлення з детальною інформацією щодо змін.