З Івано-Франківщини надходять гуманітарні вантажі схід


В області триває гуманітарна акція, ініційована обласною державною адміністрацією у відповідь на звернення спілки учасників АТО.
На підтримку бійців на сході України чергові партії допомоги зібрали у Надвірнянському, Коломийському, Тлумацькому районах, до збору також долучилися Снятинський, Косівський, Верховинський, Тисменицький та Городенківський райони.

Відправляють, як правило, медикаменти, засоби гігієни, миючі засоби, будівельні матеріали, продукти харчування, мішки,побутову техніку, паливно-мастильні і будівельні матеріали, бензопили, тощо.

Допомогу збирали в районних установах і організаціях, органах місцевого самоврядування, сільськогосподарських і комунальних підприємствах, серед приватних підприємців, небайдужих мешканців міст і сіл краю. Наприклад, до акції у Коломийському районі долучились ГО «Військові капелани», КП «Коломийський центральний продовольчий ринок», ПП «Альбатрос-4В», агрофірма «Перспектив МХП», ТОВ «Чиста Флора», ПСП «Нова ера-2000», СТзОВ «Корнич», ФГ «Прометей», ПАФ «Вільна Україна», ПФ «Агрохолдинг «Мрія», аптека «Ромашка», магазин «Дротик», приватні підприємці В.Бегаль, М.Томенко, О.Геник,Т.Самуляк, В.Семчук. А зібрана у Тумацькому районі допомога була еквівалентна 20-ти тисячам гривень.

Вантаж із Тлумацького, Тисменицького та Городенківського районів доправили до Коломиї, а відтак, укомплектувавши бус, - на схід, до міста Попасна Донецької області.

Надвірнянці відправили гуманітарну допомогу до міст Торез і Костянтинівка.