З'їжте негайно: Три продукти, які здатні подолати стрес


Стрес став невід'ємною частиною нашого життя. А з ним, як і з іншими негативними проявами, потрібно боротися. Найпоширеніший спосіб, який до того ж є шкідливим, це "заїдання" стресу.

Але якщо знати чим саме треба "заїдати" стрес, то ви не тільки відчуєте полегшення, а й не наберете зайвих кілограмів. Тож замініть булочки, цукерки чи піцу на один продукт із цього списку, пише 24 канал

Чорний шоколад

Чорний шоколад може регулювати рівень вашого занепокоєння і зменшувати вироблення гормонів стресу, таких як кортизол. Пару шматочків шоколаду збільшує кількість серотоніну в мозку, який допомагає впоратися з хвилюванням і тривогою. Якщо ви будете обирати справжній чорний шоколад (вміст шоколаду не менше 80%), то ви не зможете його з’їсти багато, у порівнянні з тим же молочним чи білим.

Зелені листові овочі

Коли ви відчуваєте, що починаєте "закипати", просто приготуйте салат. Це не жарт. Дослідження показують, що фолієва кислота в зелених листових овочах допомагає полегшити симптоми депресії, такі як занепокоєння і стрес. Все тому, що фолати виробляють дофамін (гормон, який впливає на ваші емоції). Особливу увагу зверніть на спаржу, броколі і брюссельську капусту.

Чорниця

Природний спосіб боротьби зі стресом – сильна імунна система. Простий спосіб її зміцнити – це додати в раціон більше продуктів з високим вмістом антиоксидантів, які запобігають ушкодженню клітин, викликане вільними радикалами. У чорниці цих чудодійних речовин найбільше, але ви можете знайти їх і в інших продуктах і напоях, наприклад, горіхах, чаях і навіть у вині.