З міського бюджету виділять мільйон гривень на оздоровлення маленьких франківців


Буде затверджено список таборів, в яких відпочиватимуть дітки пільгових категорій населення цього літа.

Як повідомив Назарій Куземка, заступник директора Департаменту молодіжної політики та спорту, у міській раді вже затверджено координаційну раду з питань організації та відпочинку дітей пільгових категорій населення влітку. Про це повідомляється на сайті міської ради.

Починаючи з травня місяця, батьки діток пільгових категорій можуть звертатись у Департамент молодіжної політики та спорту( 813 кабінет міської ради), де почнуть формувати списки діток, які матимуть право на безкоштовні путівки у літні табори. Батькам із собою потрібно мати документи, що посвідчують пільгову категорію. Оскільки в таборах загальнодержавного значення («Артек» та «Молода гвардія»), в залежності від типу пільг, батьки можуть спалчувати 20 % від вартості путівки. Щодо таборів загальнообласного значення, то там відпочинок буде абсолютно безкоштовним.

Хоч список дитячих закладів ще не є затвердженим, але відомо, де відпочивали дітки минулого року.

Отож, за минулий рік у таборах оздоровилися 733 дитини.

Так, до дитячого закладу «Верховина» (смт. Верховина) було направлено 35 діток. До «Перлини Придністров’я» (Городенківський р-н) – 52. «Сокіл» (Галицький р-н) -51 дитина. «Перлина Карпат» - 50 діток. У таборі «Лімниця», що у с. Вістова, оздоровилося 50 дітей.

Протягом минулого року направлено на оздоровлення 38 діток у табір «Молода гвардія» в м. Одеса та 24 дитини до «Артеку» в Київській області.