З Москви ламаною українською погрожують влаштувати теракти в Івано-Франківську


Чотири електронних листи з погрозами підірвати об'єкти в Івано-Франківську надійшли один за одним сьогодні до правоохоронців.

Невідомі погрожують підірвати два відділення "ПриватБанку", приміщення залізничного вокзалу та червону автівку  з періодичністю у декілька годин. Приміщення банку мали вибухнути о 12-й. Та, як вже зрозуміло, ці повідомлення виявились фейковими. Водночас, два інші залишають у напрузі прикарпатських правоохоронці та надзвичайників.

Як повідомила кореспонденту Бліц-Інфо прес-офіцер управління СБУ в Івано-Франківській області Марія Римар, оперативники вже встановили, що листи надійшли із столиці РФ - Москви. 

Слід зазначити, окрім інформації про нібито заміновані об'єкти в Івано-Франківську, москвичі погрожують українською щось на кшталт "не забути і не пробачити". При тому анонім не уточнює, що саме він планує "не забути".

"Листи написані українською, тим не менш, можна з впевненістю сказати, що автор не є носієм української мови", - зауважила Марія Римар.

Нагадаємо, це вже не перше подібне повідомлення. Схожий лист з погрозою підірвати ледь не половину Івано-Франківська надходив у грудні. І теж - з IP-адрес, що розташовані на території Москви. Тоді замінування не підтвердились