З нового року прикарпатські перевізники вже не зможуть їздити на переобладнаних автобусах


20 липня 2018 року Міністр інфраструктури України Володимир Омелян провів розширену нараду з представниками автомобільної галузі та керівниками компаній, які здійснюють пасажирські перевезення по всій Україні.

Володимир Омелян наголосив, що держава посилює контроль за ринком автобусних пасажирських перевезень.

Більша частина міських, приміських, міжміських внутрішньообласних та міжобласних автобусних перевезень в Україні здійснюється в умовах, які важко назвати комфортними і безпечними для пасажира. Середній вік «маршруток» - понад 10 років, автобусів середньої та великої пасажиромісткості – понад 20 років і більше. Частина автобусів, які називаються «маршрутками», переобладнані з вантажних транспортних засобів. Часто такі транспортні засоби не відповідають ані вимогам безпеки, ані вимогам комфорту.

«З 1 січня 2019 року маршрутки, які були переобладнані з вантажних транспортних засобів на пасажирські, не будуть використовуватися для перевезення пасажирів. Такі автобуси будуть евакуйовуватися на штрафні майданчики і потім йтимуть на металобрухт. Закликаю всіх перевізників вже зараз працювати над оновленням парку», - наголосив Володимир Омелян.

Очільник міністерства також заявив, що Укртрансбезпека разом із Національною поліцією посилить контроль за ринком, зокрема, до боротьби із нелегальними перевізниками.