З першого вересня для франківські школярі безкоштовно їздитимуть у маршрутках


З 1 вересня до завершення навчального року проїзд для учнів навчальних закладів безкоштовний за винятком вихідних, святкових днів і канікул при наявності діючого учнівського квитка .

Про це у соцмережі Facebook повідомив начальник управління транспорту та зв'язку Олег Ганчак.

"Батьки, класні керівники, прохання, перевірте чи наявні та діючі учнівські квитки. До учнів прохання, майте їх при собі для безкоштовного проїзду в громадському транспорті. З перевізниками та водіями проведено лікбез", - зауважив посадовець.

Нагадаємо, згідно рішення виконавчого комітету від 23.02.2017р. № 145 перевізникам, які надають послуги з перевезень пасажирів автомобільним транспортом на підставі договорів з виконавчим комітетом міської ради здійснювати безкоштовне перевезення учнів загальноосвітніх шкіл міста Івано-Франківська (у тому числі: спеціалізованих шкіл, Української гімназії № 1, гімназії № 2, навчально-виховного комплексу «Школа-гімназія №3», природничо-математичного ліцею, навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа-ліцей № 23 Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника», навчально-реабілітаційного центру, приватної школи-садка «Перша ластівка», приватної школи «Католицька школа святого Василія Великого») та учнів навчальних закладів обласного підпорядкування (Івано-Франківського фізико-технічного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради, Івано-Франківського академічного ліцею-інтернату Івано-Франківської обласної ради, Івано-Франківського навчально-реабілітаційного центру Івано-Франківської обласної ради) у міському пасажирському транспорті загального користування без компенсації.

Пільговий проїзд учнів у міському пасажирському транспорті загального користування діє за наявності учнівського квитка:

- щоденно з 7:00 до 19:00 год., за винятком вихідних, святкових днів і канікул;
- щоденно з 7:00 до 21:00 год. для учнів Івано-Франківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1, Івано-Франківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6, Івано-Франківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 11, Івано-Франківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 22, за винятком вихідних, святкових днів і канікул;
- у суботу з 7:00 до 21:00 год. для учнів Івано-Франківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 1, Івано-Франківської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 11 та Української гімназії № 1. 

Також є важливими особливості перевезення комунальному підприємству «Електроавтотранс», який має забезпечити безкоштовний проїзд учнів в електротранспорті без обмежень при наявності дійсного учнівського квитка встановленого зразка.

Студентам вищих навчальних закладів денної форми навчання усіх рівнів акредитації та студентам професійно-технічних навчальних закладів при наявності дійсного студентського або учнівського квитка встановити пільгову плату за проїзд в електротранспорті у розмірі 50% від вартості квитка. 

Він зауважує, що варто перевірити, чи не закінчився термін дії квитка.

При виникненні питань та зауважень до роботи перевізників, прошу дзвонити за номером тел.551913 або письмово в каб.203 міськвиконкому, вказавши назву маршруту та реєстаційний номер автобуса, проблему, яка виникла та коли. Працівники УТіЗ нададуть кваліфіковану допомогу.