З першого вересня у франківських школах з'являться офіцери поліції


Сьогодні, 30 серпня патрульна поліція Івано-Франківська разом з департаментом освіти і науки Івано-Фракнівського міськвиконкому підписали угоду про співпрацю в рамках програми "Шкільні офіцери поліції".

За словами патрульних, цей проект буде діяти у 4-х пілотних містах. Зокрема в Івано-Франківську сертифіковані 13 шкільних офіцерів поліції (ШОП), які пройшли спеціальний треніг "Базові навички шкільних офіцерів поліції". ШОПи будуть працювати за підручником "Школа і поліція", в якому розроблено 25 занять з різною тематикою, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

"В Івано-Франківську ми будемо працювати з 41 навчальним закладом по 3-4 школи для патрульного. Кожний офіцер поліції буде закріплений та тією школою в якому районі патрулює. ШОПи будуть спілкуватися з дітьми не тільки в школі, а й на вулиці. Будуть цікавитися у знайомих дітей, куди вони ідуть, як у них справи", - розповідає куратор ШОПів Таміла Кульпа.

Керівник патрульих Дмитро Міхалець пояснює, що такий проект допоможе батькам бути спокійними за дітей.

"Вони бачитимуть, що з дітьми працюють офіцери і на території школи стоїть патрульне авто. Це вже буде міняти розуміння і батьки будуть знати що діти в безпеці", - каже Міхалець.

Таміла Кульпа також розповіла, що заняття будуть проводитись як групові, так і індивідуальні.

"Ми не будемо працювати на кількість, а на якість. Ці заняття будуть дуже цікаві, проводитимуться в інтерактивній формі. Для першачків заняття буде в ігровій формі і тільки 30 хв., щоб вони не втомлювалися. Для старшокласників повний урок. Будемо прописувати з ними різні соціальні проекти ,навчати наданню першої медичної допомоги та інше",- пояснює офіцер.

Загалом ШОПи будуть задіяні в денні зміни по дві години на школу в день. Якщо стається якийсь інцидент в школі, то директор буде звертатися до куратора чи шкілького офіцера, щоб вирішити ситуацію.