З початку деклараційної кампанії франківці прозвітували про майже 36 млн грн доходів


На сьогодні іванофранківці задекларували задекларували 22,4 млн. грн. доходів.

Загалом декларацію про отримані за 2016 рік доходи подали понад 240 громадян. Про це в інтерв’ю журналістам ТРК «Вежа» повідомила заступник начальника ДПІ у м. Івано-Франківську – начальник відділу організації роботи Олена Мухіна.

За її словами, 156 наших земляків задекларували 15,7 млн. грн. доходу, отриманого у вигляді спадщини,  3 громадян задекларували доходи, отримані  за кордоном в сумі 2,5 млн.грн., 13 громадян отримали дохід  від надання нерухомого майна в оренду на суму 0,35 млн. грн., дохід від операцій з продажу майна задекларували 5 громадян на суму 0,3 млн. грн. та інші доходи - 63 громадян на суму 3,55 млн. гривень.

Вона також зазначила, що наразі, за даними проведених розрахунків, до сплати нараховано 733,5 тис. гривень податку на доходи фізичних осіб та 210,1   тис. грн. військового збору.

Посадовиця повідомила, що для зручності платників в залі № 3 Центру обслуговування платників міської ДПІ організовано чергування фахівців інспекції, які допомагають відвідувачам Центру заповнювати декларації про майновий стан і доходи та надають відповідні консультації з цього питання. У вестибюлі інспекції також розміщено спеціальний стенд, де знаходиться необхідна інформація про декларування доходів та отримання податкової знижки.

Також Олена Мухіна нагадала, що деклараційна кампанія триватиме  до 3 травня 2017 року. А громадяни, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2016 року, податкову декларацію можуть подати протягом 2017 року.