З початку лютого в ДТП на дорогах Прикарпаття постраждали 11 пішоходів


Від травм, отриманих внаслідок наїздів автотранспортних засобів, двоє прикарпатців загинули, а ще 9 змушені були звернутися по допомогу до медиків з травмами різної тяжкості.

Слід зазначити, що значна частина потерпілих пішоходів, у тому числі й в обох смертельних випадках (в Івано-Франківську та селі Задністрянськ Галицького району), потрапили в аварію, коли переходили проїжджу частину дороги поза пішохідним переходом. Крім того, нерідко такі ДТП відбувалися у сутінках чи в темну пору доби і водіям просто не вдавалося уникнути наїзду на людину, яка раптово з’явилася на шляху автомобіля, інформує відділ управління превентивної діяльності ГУНП в області.

Щоб вберегтися від біди, радимо пішоходам повсякчас дотримуватися Правил дорожнього руху.

Переходити дорогу слід у встановленому місці – на пішохідному переході, а якщо його немає в зоні видимості – лише переконавшись у відсутності безпеки. Не можна раптово виходити чи вибігати на проїжджу частину, в тому числі й на пішохідному переході. Рухатися пішоходи повинні тротуарами, а якщо вони відсутні – узбіччям чи краєм проїжджої частини назустріч руху транспорту. Варто також пам’ятати, що в умовах недостатньої видимості чи темної пори доби зменшити ризик потрапити під колеса машини дозволять світловідбиваючі елементи на одязі. Особливо важливо забезпечити такими атрибутами дітей.