З початку року на Прикарпатті викрили майже 200 наркозлочинів


Правоохоронці усіх підрозділів та служб тісно співпрацюють, щоб оперативно протидіяти та запобігати наркозлочинам як на території області, так і держави. Боротьба з наркозлочинностю - пріоритетне завдання поліції Івано-Франківщини.

Співробітники поліції виявляють і документують тих, хто вживає, а також і тих, хто виробляє та збуває наркотичні і психотропні речовини. Від початку року поліцейські виявлили майже 200 злочинів, затримали осіб та злочинні групи, які виготовляли, зберігали і збували наркотики, інформує пресслужба обласної поліції.

Правоохоронці працюють і над притягненням до кримінальної відповідальності осіб, які збувають наркотики через інтернет. Йдеться про припинення діяльності відповідних інтернет-каналів, яких з початку 2020 року задокументовано 2 і щодо них задокументовано більше двадцяти збутів. Особам уже повідомлено про підозри.

Щодо статистичних даних, то за п’ять місяців 2020 року спостерігається позитивна динаміка виявлення та розкриття наркозлочинів у порівнянні з минулим роком. Якщо у 2019 році за вказаний період виявлено 166 злочинів, то цьогоріч їх 193. Із числа цих злочинів 80-тьом особам повідомлено про підозру. Зокрема цьогоріч виявлено 96 злочинів пов’язаних зі збутом наркотичних засобів та психотропних речовин за ст. 307 ККУ, а в минулому році їх було 73.

Якщо говорити про конкретні затримання у 2020 році за збут, то поліцейськими Івано-Франківщини у лютому затримано 40-річного калушанин, у якого в автомобілі вилучено наркотичні речовини на 135 тисяч гривень, а за місцем проживання виявлено 100 кг прекурсору «фенілнітропропен», 40 кг наркотичного засобу «марихуана», 4 види пістолетів та понад 350 набоїв різного калібру.

У квітні затримано злочинну групу в складі чотирьох осіб, яка займалася придбанням, перевезенням, зберіганням та збутом через телеграм-канали наркотичних засобів. Це відбувалося шляхом розкладання «закладок» та здійснення поштових відправлень.

Крім цього, у травні задокументовано протиправну діяльність 39-річного коломиянина, який незаконно збував наркотичні препарати.

Нещодавно правоохоронці викрили та затримали групу збувачів наркотиків на Калущині.

Робота у напрямку боротьби з наркозлочинністю активно продовжується, зокрема в превентивна, адже безпека громадян - пріоритет у роботі усіх поліцейських.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!