З початку року на Прикарпатті через службу зайнятості знайшли роботу близько 10 тисяч осіб


У першому кварталі послугами служби зайнятості області скористалися 28,1 тис. громадян. Загалом, у базі даних обласної служби зайнятості протягом січня-березня налічувалося 10,2 тис. вакансій.

За цей період чисельність громадян, працевлаштованих за направленням служби зайнятості, становила 9,3 тис. осіб.

На 1 квітня  до центрів зайнятості Івано-Франківщини у пошуках роботи звернулися 477 громадян, які отримали довідку про взяття на облік як осіб, що переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції. З них 107 осіб працевлаштовано, 234 особи отримували виплату допомоги по безробіттю.

На нові робочі місця з компенсацією витрат роботодавцю на оплату єдиного внеску працевлаштовано 298 безробітних, в тому числі 66 осіб, які недостатньо конкурентоспроможні на ринку праці. 188 робочих місць створено шляхом одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

Професійне навчання за направленням центрів зайнятості проходили 3,5 тис. безробітних. У громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру брали участь 2,1 тис. осіб.

Станом на 1 березня  кількість зареєстрованих безробітних становила 16,0 тис. осіб, з яких 12,9 тис. осіб отримували допомогу по безробіттю.