З початку року власну справу відкрили більше п’яти тисяч прикарпатців


Як повідомили в управлінні податків і зборів з фізичних осіб головного управління ДФС в Івано-Франківській області, з початку року на Прикарпатті власну справу започаткували 5023 нових підприємці.
З них 3978 фізичних осіб-підприємців обрали спрощену систему оподаткування, 1034 - загальну систему оподаткування та 11 – провадять незалежну професійну діяльність.

При цьому з початку 2017 року 6,7 тис. суб’єктів господарської діяльності - фізичних осіб подали заяви про зупинення своєї діяльності, з них 2,7 тис. підприємців, які протягом останніх років не здійснювали підприємницької діяльності, подавали порожню декларацію раз на рік та не сплачували жодних податків.

Загалом, станом на перше вересня поточного року на обліку в органах ДФС Івано-Франківщини знаходиться 43,4 тис. підприємців.

Як свідчить аналітика, за рахунок збільшення кількості підприємців, які дійсно проводять діяльність, зокрема підприємців-спрощенців, надходження єдиного податку у порівнянні з аналогічним періодом минулого року збільшились на 90 млн гривень та склали 237,9 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що зареєструвати власну справу можна протягом доби. Щоб стати підприємцем, громадянину необхідно подати заяву до державного реєстратора. В органах фіскальної служби новоствореного платника податків візьмуть на облік у день отримання від держреєстратора відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

Інформацію про взяття на облік в органах ДФС можна перевірити за допомогою електронних сервісів, які розміщені на офіційному порталі ДФС України та в Електронному кабінеті платника податків, зокрема «Дані про взяття на облік платників податків» та «Реєстр страхувальників», а також на сайті Міністерства юстиції.