З повітряних куль Галич привітають з річницею


Однією з найцікавіших локацій фестивалю «Галицьке лицарство» будуть повітряні кулі. Організатори анонсують на фесті 3 кулі, які літатимуть у прив’язному режимі на висоті 40 м над землею протягом двох годин.

«Я займаюся цією справою з 2001 року. Ми побували на величезній кількості заходів. Із свого досвіду можу сказати, якщо на фестивалі анонсовані повітряні кулі, то попит туристів буде настільки великий, що в готелях не буде куди поселитися. В нас був випадок, коли організатори перенесли фестиваль у зв’язку з тим, що не було місць в готелях для повітроплавців.

Політ повітряних куль – це надзвичайно красиво. Кулі літають повільно, вони яскраві, величезні, одразу привертають увагу гостей фесту. Вантажопідйомність однієї кулі від 2-х до 4-х чоловік. Вільний політ триває зазвичай до 1 години. Все залежить від природних умов, швидкості та напряму вітру, адже кулі летять за вітром», - зазначає координатор ГО «Галицьке товариство повітроплавців» Анатолій Копча.

Також оргкомітет оголосив конкурс на найкраще привітання Галича з 1120-річчям. Переможець отримає сертифікат для польоту на повітряній кулі під час фесту. Свої привітання всі бажаючі можуть виставляти в коментарях до допису в офіційній групі фестивалю «Галицьке лицарство» за посиланням.

Виграє той, чий коментар набере найбільше вподобань користувачів. Також за умовою конкурсу, переможець повинен зачитати та записати на відео своє привітання під час польоту на повітряній кулі.