З прикарпатських підприємств-боржників стянули 700 тисяч гривень зарплат


З низки прикарпатських підприємств, що є хронічними боржниками по виплаті заробітних плат вже стягнули 700 тисяч гривень.

Про це на прес-конференції в Івано-Франківську повідомив міністр юстиції Павло Петренко, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

«За декілька місяців є позитивні результати. Нам вдалося стягнути майже 700 тисяч гривень з низки підприємств, що є хронічними боржниками по виплаті заробітних плат. Серед них – ВАТ «Пресмарш», «Оріанта», ДП «Калинівський завод». Десятки людей отримали заборгованість по заробітній платі, яка не виплачувалась їм ще з 2011 року», - наголосив Петренко.

Міністр пообіцяв, що це питання й надалі буде пріоритетним та стоятиме на контролі у міністерстві юстиції.

Торкнулися також питання нещодавнього створення антирейдерського штабу.

«Зараз коли по всій країні відбувається збір урожаю повстає велике питання по захисту громадян. Так, з 15 серпня по всій Україні запрацювали антирейдерські штаби. До них входять представники силових структур, правоохоронці та за бажанням працівники прокуратури. Засідання такого штабу відбулося сьогодні і в Івано-Франківську», - зазначив Петренко.

За словами міністра, діятимуть вони до завершення осінньо-польових робіт – 15 листопада.

Високопосадовець зауважив, що при штабі створені мобільні групи, завданням яких є інформування населення про їх юридичні права у галузі земельних відносин. Так, представники штабу виїздять у найвіддаленіші села та розповідають мешканцям про укладання договорів на оренду земель сільськогосподарського призначення. На Прикарпатті таких виїздів за тиждень відбулося вже 12.