З Прикарпаття призвуть на службу 43 офіцерів, які закінчили військову кафедру


Сьогодні, 7 червня в обласному військоматі прозвітували щодо призову у 2017 році на військову службу офіцерів запасу, які закінчили військові кафедри.

За словами віськового комісара Володимира Ярмощука, призвані можуть бути особи до 43 років, з вищою освітою та відповідним званням. 

«Початок військової служби рахується з дня відправки до військової частини. Відстрочка надається за рішення атестаційної комісії (за сімейними обставинами, за станом здоров’я та ін..) За повісткою вони мають з’явитись до комісаріату інакше буде відповідальність за законом. В червні 2017 року буде призвано з Франківська 43 резервісти», - каже Ярмощук.

Після навчання резервісти ще 15 місяців будуть проходити службу. В АТО їх відправляти не будуть, тільки за особистим бажанням. Також для них буде поширюватись соцпакет для офіцерів. Які служать за контрактом.

Загалом планують викликати повістками близько 3 тисяч резервістів, з яких оберуть 43.

«Нам потрібні офіцери різних спеціальностей. Можливо, буде ще один призов у серпні», - каже комісар

Для призваних зберігається місце роботи і зарплатня, а також вони будуть отримувати щомісячне грошове забезпечення відповідно до звання. Наприклад, офіцери первинних офіцерських посад рівня командира взводу будуть отримувати більше 9 тисяч гривень.

Як розповів помічник військового комісара з правової роботи обласного військомату Олег Григорчук, вчора прийшов офіцер запасу, який має відстрочку, проте він написав заяву що хоче служити.

17 червня призвані вже повинні прибути до своїх інститутів у Житомирі, Харкові, Одесі.

За словами Володимира Ярмощука, зараз уже 35 резервістів пройшли комісію і готові йти на навчання. В основному, це молоді люди до 30 років.

"Резервісти, які пройшли навчання повинні самі прийти в військомати і сказати, ми хочемо служити і віддати борг батьківщині. Ми ж не відправляємо їх в АТО, а в військові частини замінити тих офіцерів ,які поїхали в АТО", - пояснив Ярмощук.