З вересня в розкладі школярів з’являться уроки тверезості


Антиалкольна програма для дітей. Як не втрапити до полону “зеленого змія” відтепер вивчатимуть іванофранківські учні. Перші уроки тверезості в розкладі школярів з’являться вже з вересня. Їх проводитимуть місцеві активісти та духовні наставники.

Під час навчання розкажуть підліткам про згубний вплив алкоголю. А також про переваги тверезого способу життя. На власному прикладі та успішних історіях відомих людей.

Ініціаторами просвітницького курсу в школах виступив Департамент молоді та спорту. З початку року вони ведуть посилену діяльність проти дитячого алкоголізму. Організували робочу групу, яка перевіряє місцеві магазини на предмет продажу неповнолітнім спиртного. Вже виявили низку таких “точок”. Всі адреси маркетів та імена їхніх власників оприлюднять в соціальних мережах. Окрім того, на горе-бізнесменів чекає адмістративна відповідальність.

В мерії закликають посилити патрулювання щодо продажу алкоголю неповнолітнім. Особлтво поблизу навчальних закладів. Повідомити виявлені факти незаконної реалізацїі “оковитої” дітям може кожен мешканець міста. Зателефонувавши на “гаярячу лінію” МВК “15-18”.

Окрім того, в рамках програми запланована низка культурно-масових заходів. Під гаслом “За тверезість”. На підтримку просвітницького руху в бюджеті міста передбачено 100 тисяч гривень.

Особливу небезпеку алкоголь становить для дитячого організіму, який лише формується. Відтак спиртне може завдати непоправної шкоди. Прийом міцних напоїв викликає серйозні порушення психіки і швидко спричинює особисту деградацію. Дитячий алкоголізм найчастіше діагностується у віці 10-14 років. Сильні токсини буквально отруюють організм та спричиняють звикання. Тож вкрай важливо попередити ранній алкоголізм, закликають активісти, аніж боротися з його наслідками. Семе на це націлена міська програма “За тверезість”