З'явилося відео, як копи зупинили нетверезого екс-начальника Косівської поліції


У мережі стало відомо, що франківські патрульні зупинили екс-начальника Косівської поліції за порушення правил дорожнього руху. У подальшому поліцейські з`ясували, що водій керує у нетверезому стані. Цю інформацію підтвердили у прес-службі патрульної поліції.

Зупинили автомобіль Hyundai інспектори 25 червня по вулиці Набережна. Про це повідомив активіст у мережі Фейсбук, мовляв, за кермом автомобіля був екс-начальник Косівського відділення поліції, діючий депутат Косівської районної ради Петро Васкул. Таку інформацію підтвердили у прес-службі Управління патрульної поліції у м. Івано-Франківську, передає МІСТО.

В автомобілі не горіла ліва фара в режимі ближнього світла у темну пору доби. Інспектори вирішили зробити зауваження водію. Зупинили машину. За кермом був чоловік, з боку – жінка-пасажир. При цьому поліціянти помітили явні ознаки алкогольного сп`яніння у водія. Останній не заперечував, себто, випивав вчора на випускному в сина. Дружина водія просила, щоб патрульні відпустили їх, бо начебто захворіла бабуся і поспішають. Пізніше жінка зазначила, що чоловік працював у поліції і варто його б відпустити:

“Скільки років він проробив у міліції, люди добрі. Ви би могли розуміти одне одного. Він ж не створив аварійну ситуацію, їхав швидко чи не зупинився, а так…”, – зауважила дружина водія.

“Я інакше не можу поступити. Ми діємо згідно закону. Якщо не підтвердиться стан сп`яніння, то ми водія відпустимо і побажаємо щасливої дороги”, – відповів жінці інспектор.

При цьому водій поводився доволі спокійно і погоджувався з порушеннями, зауваживши:

“Я чоловік, я не звик ховатися у корчі. Раз так, то так. Я не люблю цього. Я сам працював. Порушив, то порушив – треба відповідати. Але життя складна штука. Для того є виключення, щоб робити виключення”.

Пройти тест на Драгері водій погодився на місці. Результат виявився позитивний – 1,05 проміле.

Патрульні склали на водія адмінматеріали за ч. 1 Ст. 121 та ч. 1 130 КУпАП.