За 800 доларів хабара прикарпатський освітянин заплатить майже рівноцінний штраф


Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області виніс вирок по справі заступника директора з навчальної роботи Коломийського економіко-правового коледжу

Як зазначає прес-служба суду, 25 липня до суду поступило кримінальне провадження про обвинувачення особи за ч. 2 ст. 369-2 КК України, жителя міста Коломиї, який раніше не притягувався до кримінальної відповідальності. 

29 червня 2017 року у своєму службовому кабінеті в адміністративному приміщенні Коледжу обвинувачений отримав пакет необхідних документів для вступу на державну форму навчання одного із студентів та заздалегідь названу суму коштів - 800 доларів США задля поступлення на навчання до Коледжу, що згідно курсу НБУ станом на 29 червня 2017 року становило 20864 грн. 

Дії обвинуваченого кваліфіковано за ч. 2 ст. 369-2 КК України, як одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення, особою уповноваженою на виконання функцій держави. 

Під час досудового розслідування 25 липня 2017 року в кримінальному провадженні між прокурором та обвинуваченим укладено угоду про визнання винуватості, яку в процесі судового засідання просили суд затвердити. 
08 серпня 2017 року суд погодився з умовами угоди та своїм вироком визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищевказаного кримінального правопорушення та взявши до уваги наявність у винуватої особи двох малолітніх дітей та непрацюючої дружини інваліда 3 групи, призначив узгоджене між прокурором і обвинуваченим покарання у вигляді штрафу в розмірі 1180 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 20060 (двадцять тисяч шістдесят) гривень та стягнув в дохід держави – 1484 гривень 40 коп. витрат за проведення судової експертизи. 
На вирок суду може бути подана апеляція протягом тридцяти днів.

До теми: На Прикарпатті виявили одразу два факти одержання хабара керівництвом навчальних закладів