За чотири дні травня на дорогах Прикарпаття трапилося 6 ДТП, у яких 13 осіб травмовано


Працівниками ДАІ виявлено 256 порушень Правил дорожнього руху, з них 32 – за керування автотранспортом у стані алкогольного сп’яніння.

Розпочався травень з дорожньо-транспортної пригоди, яка трапилася опівдні 1 травня у с. Лісна Слобідка Коломийського району (неподалік ресторану «Край неба»). Водій автомобіля «Вольво» (бетоновоз) 1976 р.н. житель м.Чернівці, рухаючись дорогою державного значення Н-10, сполученням «Стрий-Чернівці-Мамалига», зі сторони м.Коломия в сторону м.Івано-Франківськ, не впорався з керуванням, виїхав на смугу зустрічного руху та допустив зіткнення із маршрутним автобусом «Мерседес-Спрінтер», який їхав в напрямку Коломиї по маршруту «Івано-Франківськ-Снятин», під керуванням водія 1957 р.н., жителя м.Снятин. В результаті зіткнення шестеро осіб – водій та пасажири маршрутки отримали травми різного ступеню тяжкості. Серед потерпілих одна дитина 12-річного віку.

1 травня ще одна ДТП трапилася у смт. Солотвино Богородчанського району. На перехресті автодоріг населених пунктів Богородчани-Гута, Розсільна-Надвірна, водій автомобіля «Мерседес 500», під керуванням 34-річного франківчанина, рухаючись другорядною дорогою Розсільна-Надвірна, не надавши перевагу в русі водію автомобіля «Фольксваген Бора», допустив зіткнення з даним транспортним засобом, після чого змінивши напрямок руху автомобіля, вчинив наїзд на пішоходів, які рухалися по узбіччю. Внаслідок наїзду троє людей в т.ч. неповнолітня дитина звернулися в Солотвинську РЛ за медичною допомогою після надання якої вони залишили медичний заклад.

В с. Бабухів Рогатинського району на дорозі державного значення Львів-Івано-Франківськ, близько 23 години ночі 1 травня водій автомобіля «ВАЗ-21011», 31 - річний житель району, під час руху в напрямку до Івано-Франківська вчинив наїзд на 33-річного пішохода, який, будучи напідпитку, несподівано вибіг на проїжджу частину дороги. Чоловік отримав травми: СГМ, перелом правого стегна, забійні рани.

2 травня в обласному центрі по вул. Північний Бульвар водій автомобіля «ВАЗ-21099», керуючи автівкою, не вибравши безпечної швидкості руху, допустив наїзд на 32-річну жінку-пішохода, яка переходила дорогу на нерегульованому переході зліва направо відносно руху машини. Внаслідок наїзду жінка отримала політравму.

4 травня в м.Івано-Франківську біля ТЦ «Арсен», водій автомобіля «Мерседес Віто110 Д», на перехресті вулиць Миколайчука-Стуса», допустив наїзд на 24-річну велосипедистку, яка порушила правила проїзду перехресть, а саме: виїжджаючи з другорядної дороги, не надала перевагу в русі автомобілю, який рухався по головній. В результаті ДТП вона отримала травми – забій поперекового відділу хребта, ЗЧМТ та була доставлена до обласної лікарні.

Ще одне ДТП трапилося 4 травня у Долинському районі близько 19 год. В с. Рахиня водій автомобіля «ВАЗ 21099», перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, рухаючись в напрямку до с.Велика Тур’я, не врахував дорожню обстановку, не обравши безпечної швидкості руху, з’хав на узбіччя дороги, де вчинив наїзд на бетонну огорожу обійстя. Внаслідок ДТП травмувалася пассажирка легковика.

За всіма наведеними фактами ДТП проводиться перевірка.

А Державтоінспекція попереджує всіх учасників дорожнього руху: бути максимально уважними на дорогах, проявляти обережність та дотримуватися Правил, щоб не стати учасником ДТП та не потрапити на лікарняне ліжко!