За десять днів франківські патрульні склали 43 адмінпротоколи на водіїв маршруток


Патрульна поліція підбила підсумки заходів щодо профілактики аварійності на пасажирському транспорті

Із 18 по 28 липня 2017 року працівники Управління патрульної поліції у м. Івано-Франківську спільно з працівниками Державної служби України з безпеки на транспорті організували та провели профілактичні заходи, спрямовані на попередження аварійності та дотримання водіями пасажирського транспорту Правил дорожнього руху України.

В результаті проведення цільових заходів зафіксували 43 адміністративних правопорушення водіями громадського транспорту. Серед них:

- порушення, пов’язані з порушеннями правил зупинки чи стоянки – 12; 
- здійснення посадки або висадки пасажирів у не встановлених місцях – 16;
- відхилення від визначеного маршруту руху – 5; 
- керування транспортним засобом, який не пройшов своєчасно обов'язкового технічного контролю – 4; 
- керування без необхідних документів – 3;
- користування під час руху засобами зв’язку - 3.

Патрульні звернули увагу на низький рівень підготовки та культури водіння осіб, які здійснюють пасажирські перевезення в межах обласного центру. З метою усунення причин та умов аварійності на вулицях міста виникає нагальна необхідність посилення заходів впливу - як зі сторони підрозділів Національної поліції, так і зі сторони органів місцевої влади.

Проведеним аналізом аварійності встановлено, що протягом 6 місяців поточного року з вини водіїв громадського транспорту скоєно 30 ДТП. Для порівняння, за той самий період у 2016 році було скоєно лише 17 ДТП.

Враховуючи вище викладене та зважаючи на важливість проблеми забезпечення безпеки дорожнього руху, керуючись Законами України «Про дорожній рух» і «Про автомобільний транспорт», Патрульна поліція Івано-Фракнівська повідомила про це міського голову з метою організації контролю за наданням послуг автоперевізниками.