За добу російські найманці здійснили 101 провокацію


Ситуація в зоні проведення АТО залишається напруженою, з певними ознаками загострення на деяких напрямках, проте контрольованою українською армією.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

З 18-ї до 24-ї години загарбники близько 70 разів відкривали вогонь по наших захисниках та інфраструктурі населених пунктів. Всього за добу противник здійснив 101 збройну провокацію проти сил АТО.

В районі Донецька із 82- та заборонених 120-мм мінометів багаторазово були обстріляні Красногорівка, Мар’їнка, Авдіївка, Опитне та шахта «Бутовка». Били по цих населених пунктах і ворожі танки.

Під вогонь мінометів та гранатометів на Луганщині неодноразово потрапили Станиця Луганська, Золоте, Кримське та Новотошківське.

Ввечері біля Новотошківського виявлено групу з 35 бойовиків. Злочинці намагалися вступити із українськими вояками в бій, але зазнавши втрат, відступили.

З мінометів, великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї кремлівські найманці намагались дістати наших захисників на Артемівському напрямку: біля Кірового, Майорська та Ленінського.

На підступах до Маріуполя російсько-терористичні війська 6 разів били із заборонених Мінськими домовленостями 120-мм мінометів, гранатометів та стрілецької зброї.

Після опівночі окупанти продовжили чинити злочини із застосуванням зброї. З 15 зафіксованих випадків більшість знову поблизу Донецька.