За допомогою обласної служби зайнятості за січень-серпень отримали роботу 21,9 тис. осіб


З початку року за сприяння обласної служби зайнятості роботу отримали 21,9 тис. осіб, в тому числі 6,8 тис. зареєстрованих безробітних.

Загалом у базі даних обласної служби зайнятості протягом січня-серпня 2016 року налічувалось 23,8 тис. вакансій. За сприяння служби зайнятості у звітному періоді укомплектовано 21,7 тис. вакансій.

На нові робочі місця з компенсацією витрат роботодавцю на оплату єдиного внеску працевлаштовано 433 безробітних, в тому числі 161 особу, яка недостатньо конкурентоспроможна на ринку праці. 122 робочих місця створено шляхом одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності.

Для забезпечення відповідності професійно-кваліфікаційного рівня вимогам роботодавців, за направленням обласної служби зайнятості професійне навчання проходили 3,7 тис. безробітних, рівень працевлаштування після закінчення професійного навчання склав 97,7%.

У громадських та інших роботах тимчасового характеру взяли участь 7,5 тис. осіб.

Профорієнтаційні послуги отримали 66,1 тис. громадян, у тому числі особи, які навчаються у навчальних закладах різних типів, демобілізовані військовослужбовці, які брали участь в антитерористичній операції, внутрішньо переміщені особи та особи, попереджені про вивільнення.

Станом на 1 вересня кількість зареєстрованих безробітних становила 11,7 тис. осіб, з яких 10,1 тис. осіб отримували допомогу по безробіттю.