За хабар прикарпатському поліцейському присудили штраф та позбавили посади


Тисменицький районний суд визначив покарання старшому інспектору Тисменицького відділку поліції, що взяв хабар за видачу довідки на придбання зброї.

Як зазначається в документах справи, у липні до правоохоронця звернувся чоловік, що хотів отримати дозволи дозволів на придбання, зберігання, перевезення і використання мисливської гладкоствольної зброї та пристрою вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, спорядженого гумовими метальними снарядами несмертельної дії, інформує Бліц-Інфо.

У ході розмови поліцейський вказав на те, що якщо він хоче отримати дозвіл, то повинен принести чотири фотографії, ксерокопію паспорта та хабар у розмірі 4 тисячі гривень. Через декілька днів він збільшив суму хабар ара на 300 гривень. А вже наступного дня у своєму автомобілі отримав хабар.

У судовому засіданні підсудний свою визнав повністю, в скоєному щиро розкаявся і просив його суворо не карати.

Відтак суд визнав його винним та призначив покарання у виді штрафу в розмірі однієї тисячі чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що в твердій грошовій сумі становить - 23800 грн., з позбавленням права обіймати посади пов'язані із виконанням функцій представника влади, а також посади пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов'язків на підприємствах, установах, організаціях незалежно від форм власності строком на два роки.