За незаконний видобуток гравію мешканець Надвірнянщини позбувся автомобіля і екскаватора


В дохід держави конфісковано знаряддя правопорушення - автомобіль та екскаватор, а винуватець сплатить майже 7 тис грн штрафу.

Надвірнянською місцевою прокуратурою підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні щодо місцевого жителя, який здійснював незаконний видобуток піщано-гравійної суміші. 

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Василь Марчук, в дохід держави конфісковано знаряддя правопорушення- автомобіль та екскаватор, а винуватець сплатить майже 7 тис грн штрафу.

Установлено, що в червні 2016 року місцевий житель, не маючи жодних дозвільних документів,  за допомогою екскаватора  та вантажного автомобіля марки «ЗІЛ-131» вчинив видобування піщано-гравійної суміші з берега річки Прут на території смт. Ланчин. 

За результатами судового розгляду його визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.240 (порушення правил охорони або використання надр) КК України та призначено покарання у виді штрафу в розмірі 6800 грн. Автомобіль та екскаватор, за допомогою яких здійснювався видобуток, конфісковано в дохід держави.