За оборотами роздрібної торгівлі Прикарпаття увійшло в першу десятку по Україні


Через роздрібну торгову мережу підприємств, фізичних осіб–підприємців та мережу ринків в області у січні–липні 2016р. населенню реалізовано товарів на 20,1 млрд.грн, що у фактичних цінах на 11,8% більше, ніж за відповідний період попереднього року, а у порівняних цінах (враховуючи індекс споживчих цін) – на 3,7% більше.

У розрахунку на одну особу населення у січні–липні п.р. в середньому за місяць реалізовано товарів у роздріб на 2079 грн (по Україні – на 2101 грн). За показником обороту роздрібної торгівлі на одну особу Івано-Франківщина посіла дев’яте місце серед регіонів держави, інформує головне управління статистики.

У структурі обороту роздрібної торгівлі області майже третину обсягу забезпечили підприємства (юридичні особи), через торгову мережу яких у січні–липні 2016р. продано товарів на 6,5 млрд.грн, що проти відповідного періоду минулого року у фактичних цінах більше на 13,3%, у порівнянних – на 5,3%.

На організовані ринки з продажу сільськогосподарських продуктів та неформальні ринки припадало 28,6% загальнообласного обсягу обороту роздрібної торгівлі.