За півроку прикарпатці сплатили понад 28 мільйонів аліментів


Сьогодні, 10 липня в залі засідань Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області відбулась прес-конференція щодо результатів роботи органів державної виконавчої служби за 6 місяців.

Начальник управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Андрій Гайда відзначив, що за 6 місяців цього року завершено понад 28 тисяч виконавчих проваджень на суму понад 738 мільйон гривень, з них до державного бюджету України стягнуто 20 563 222 гривень.

8 900 мешканців Івано-Франківщини, згідно судових рішень, повинні надавати фінансову підтримку на користь власних дітей. 

"Загалом за І півріччя 2018 року було стягнуто понад 28 млн грн аліментів на користь 14 942 дітей (за 6 місяців 2017 року стягнуто 17 млн грн динаміка стягнутих сум по аліментах становить 608,3%.)", – відзначив посадовець.

Окрім цього, Андрій Гайда розповів про особливості другого пакету законопроектів щодо посилення відповідальності недобросовісних батьків. Якщо говорити про ключові ініціативи, насамперед йдеться про введення додаткових фінансових санкцій для тих батьків, які не сплачують аліменти своїй дитині більше року - від 20% до 50% від суми боргу, скорочення з 6 до 4 місяців строку заборгованості для використання всіх обмежень першого закону, звільнення дітей від обов'язку утримувати непрацездатних "горе" батька або матері у випадку несплати ними аліментів понад 3 роки.