За побиття доньки прикарпатець заплатить штраф


Наприкінці квітня посеред дня між уродженцем села Голинь та його донькою виник конфлікт. Суперечка зав'язалася на побутовому грунті, але завершилася побиттям.

Батько умисно наніс кілька ударів кулаками в голову доньки, в результаті чого заподіяв їй тілесні ушкодження, які спричинили короткочасний розлад здоров'я.

Калуський міськрайонний суд, який виніс у справі вирок, дійшов висновку, що дії чоловіка слід кваліфікувати за ст. 125 ч. 2 КК України, як умисне заподіяння особі легких тілесних ушкоджень, що спричинило короткочасний розлад здоров’я, повідомляють ”Вікна”.   

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому кримінальному правопорушенні визнав повністю і підтвердив, що побив дочку. Вона, у свою чергу, наполягала на суворому покаранні.

Призначаючи покарання обвинуваченому, суд врахував те, що протиправна поведінка обвинуваченого в певній мірі була спровокована негативною поведінкою потерпілої по відношенню до нього, й те, що тяжких наслідків від кримінального правопорушення не наступило. Тож, суд вирішив, що виправлення і перевиховання обвинуваченого можливі без ізоляції його від суспільства, а його слід оштрафувати. 

При призначенні штрафу суд врахував матеріальний стан обвинуваченого, а саме те, що він пенсіонер.

Цивільний позов Калуської міжрайонної прокуратури в інтересах Калуської міської ради до обвинуваченого про відшкодування 1849,7 грн. витрат на лікування особи, яка потерпіла від злочину, було задоволено. Із обвинуваченого стягнуть також 243,6 грн. судового збору.

Крім того, пенсіонері присудили сплатити штраф у розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 850 грн.