За побиття патрульного франківця засудили до виправних робіт


Водій-експедитор однієї з приватних фірм опинився на лаві підсудних за те, що вдарив кулаком патрульного.

Так, у жовтні до патрульних звернувся громадянин зі скаргою на чоловіка, який після словесного конфлікту пошкодив його автомобіль біля ТЦ "Велмарт" по вул. Євгена Коновальця, пише Курс.

Патрульний пред'явив дебоширу своє службове посвідчення та зробив зауваження. Той у відповідь вдарив поліцейського кулаком в обличчя та втік. Надалі працівники патрульної поліції його затримали.

Відповідно до висновку судово-медичної експертизи патрульний внаслідок удару отримав закриту черепно-мозкову травму зі струсом головного мозку.

У суді обвинувачений свою вину визнав повністю. А потерпілий  пояснив, що претензій до обвинуваченого не має, просив призначити обвинуваченому покарання на розгляд суду.

На днях Івано-Франківський міський суд визнав його винним у злочині, передбаченому ст. 345 ч. 2 КК України (умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу чи його близьким родичам побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв'язку з виконанням цим працівником службових обов'язків), та призначив покарання у виді одного року виправних робіт з відрахуванням в дохід держави 15% від заробітку щомісячно.

Обвинувачений вже був раніше засуджений за хуліганство.