За порушення при торгівлі алкоголем та тютюном податківці Івано-Франківщини донарахували більше 2 мільйонів гривень


За результатами проведених перевірок 349 суб’єктів господарювання, що здійснюють торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами, податківці донарахували 2130,6 тис. грн. податків і зборів.

Про це повідомили у відділі контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного управління ДФС в Івано-Франківській області.

Зокрема, перевірками встановлено 20 випадків здійснення підприємцями торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами без відповідної ліцензії, в 25 випадках торгівля алкогольними напоями відбувалась за цінами, нижчими від встановлених мінімальних оптово-відпускних або роздрібних цін, у 19 – продаж тютюнових виробів за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін.

Також встановлено 18 фактів зберігання алкогольних напоїв немаркованих марками акцизного податку, 7 - продажу алкогольних напоїв на розлив для споживання на місці у відділі магазину, який немає статусу суб’єкта господарювання громадського харчування та 5 – продажу тютюнових виробів з полиць самообслуговування.  

Крім того, анульовано 14 ліцензій за реалізацію алкогольних та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років.

Працівники фіскальної служби звертають увагу, що відповідальність за порушення законодавства в сфері виробництва та обігу спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, передбачену Законом України від 12 серпня 2014 № 1638-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо посилення контролю за обігом підакцизних товарів та уточнення окремих податкових норм" підвищено до десяти разів.

Прес-служба Головного управління ДФС в Івано-Франківській області