За результатами виборів до ОТГ на Прикарпатті "Свобода" здобула 27 мандатів


29 жовтня 2017 року одразу у восьми об'єднаних територіяльних громадах Івано-Франківської области відбулися вибори до місцевих органів самоврядування.

За результатами волевиявлення свободівці одержали 27 депутатських мандатів у новостворених органах управління місцевих громад, що стало найвищим показником серед партійних організацій по Україні.

Зокрема, у Дзвиняцькій ОТГ націоналісти будуть представлені одразу п'ятьма депутатами в тамтешній раді, трьома ‒ у Рожнівській ОТГ, двома ‒ у Переріслянській та Брошнів-Осадській ОТГ. Одразу 11 мандатів і впевнену перемогу "Свобода" здобула на виборах у Ланчинській ОТГ. Крім того, по одному депутату свободівці будуть представлені в Заболотівській та Ямницькій ОТГ.

За словами голови Надвірнянської районної організації Михайла Іваночка, результатом виборів до Ланчинської ОТГ він більш ніж задоволений, хоча впевнений, що націоналісти могли б здобути ще більшу кількість мандатів.

"Упродовж усієї виборчої кампанії ми спостерігали протидію адмінресурсу. За дивних обставин, зауважу також, сталася пожежа в нашій місцевій приймальні. Та навіть попри це, переконаний, якщо б висували свого кандидата на голову ОТГ ‒ перемога однозначно була б за націоналістом", ‒ зазначив Михайло Іваночко.

На переконання голови Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода" Михайла Королика, 27 депутатських мандатів ‒ це, звичайно, позитивний результат, але націоналісти завжди ставлять максимальні завдання на Прикарпатті.

"Вже грудні відбуватимуться вибори до ще кількох ОТГ, тому плануємо здобути результат ще кращий", ‒ резюмував Михайло Королик.

Зазначимо, що загалом, за попередніми підрахунками результатів виборів, до рад окремих територіяльних громад націоналісти отримають депутатські мандати в 13 областях.

Прес-служба Івано-Франківської обласної організації ВО "Свобода"