За що голосували франківські депутати на сесії міськради


Відбулася 8-а сесія Івано-Франківської міської ради. На початку засідання нагородили учасників АТО. Пізніше міськрада звернулася до парламенту та Уряду щодо перегляду комунальних тарифів. Задля прийняття цього рішення у сесійну залу навідалися і громадські активісти.

До депутатів звернулися мешканці, котрим уже нема від кого чекати допомоги. Представник організації “Біла тростина” Марія Гогільчин вкотре закликала депутатів вплинути на підприємця, котрий над її квартирою облаштував банкетний зал, інформує Вежа

Інший громадський активіст Сергій Чирва наголосив на збереженні природніх пам”яток у місті. Таких пам”яток в Івано-Франківську налічується 5.

Підтримки від депутатів чекають і молоді актори. Представники “Нового театру” запросили обранців на виставу про Василя Стуса. Та закликали допомогти їм із приміщенням.

Самі ж депутати інколи безсилі у боротьбі за справедливість. Андріан Волгін виступив із заявою щодо повернення спорткомплексу “Олімп” у комунальну власність. У разі подальшої бездіяльності міськради та правоохоронних органів пообіцяв оголосити сухе голодування із понеділка.

Всього у порядку денному чергового сесійного засідання було понад 4 десятки проектів рішень. Сесія ухвалила в новій редакції Статут комунального закладу “Міська дитяча клінічна лікарня”, затвердила Програму розвитку місцевого самоврядування на наступні 4 роки. Також депутати одобрили штат новоствореного дитячого садка “Мрія”, що в Хриплині. Уже з листопада робота виконавчої влади пришвидшиться, запевняють депутати. Вони внесли зміни до рішення однієї із попередніх сесій. Невдовзі міськрада повністю перейде на електронний документообіг. Ухвалою ще одного рішення у місті перейменовано кілька вулиць. На карті з’явилися вулиці Дмитра Палієва, Павла Шандрука та Південна. Також депутати міськради ухвалили проект рішення щодо виконання міського бюджету за підсумками 9-ти місяців.