За шість виловлених цінних рибин прикарпатський браконьєр сплатить понад 2 тисячі гривень збитків


Понад 2 тисячі гривень доведеться сплатити до бюджету ласому до забороненого делікатесу 46-річному рибалці з села Гута, Богородчанського району, якого працівники управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Івано-Франківській області (Івано-Франківськрибоохорони) упіймали в неділю на лові форелі.

Як повідомили БРІЗу у прес-службі Івано-Франківськрибоохорони, чоловік рибалив у рідному селі на річці Бистриця Солотвинська і на момент затримання чоловік вже встиг упіймати шість рибин форелі.

Лов риби вказаного виду заборонений протягом року відповідно до пункту 4.10 «Правил любительського і спортивного рибальства». Крім того на Прикарпатті наразі триває двомісячник охорони нерестуючої форелі.

Відповідно до чинної такси, за кожну знищену рибину форелі нараховуються збитки в сумі 340 гривень, не залежно від маси і розміру рибини. Відтак, гутянському браконьєру доведеться викласти з власної кишені 2040 гривень і це не рахуючи суму штрафу, який на недобросовісного рибалку ще має накласти суд на підставі складеного щодо нього інспекторами рибоохорони протоколу про адміністративне правопорушення і який, зважаючи на ту обставину, що порушення було вчинено у період нересту, вочевидь, також буде не малим.